VERJUS- 100% kyslá hroznová šťava - 0% Alkohol

Okyslíte si život!

1. BIO VERJUS - VERJUICE- 100% hroznová šťava tzv. "Zelená šťava" - 0% Alkohol, bez pridania cukru

€4,80 / ks €4,57 bez DPH €4,80 / 1 ks
bio verjus
Akcia

Náš prvý BIO výrobok.

 

1. BIO VERJUS - VERJUICE

Verjus je kyslý nápoj vyrobený z "nezrelých" hroznových bobúľ.  Názov "Verjus" pochádza z francúzskeho výrazu "vert jus," čo znamená "zelená šťava."

Verjus alebo aj Verjuice sa používa v kuchyni ako kyslá prísada na ochutenie jedál a nápojov. Má jemne pikantnú a kyslú chuť, ktorá je menej ostrá než ocot a menej sladká než šťava z hrozna.

 

Verjus z Muškátu žltého z mladého vinohradu- Panenský zber- Osviežujúci skvost prírody

Zažite výnimočnú chuť prírody s naším Bio Verjusom z Muškátu Žltého z mladého vinohradu, získaným z panenského zberu. Panenský zber je keď vinič prvýkrát zarodí od svojho zasadenie a v tomto prípade je to v 3. roku. Tento jedinečný produkt je skutočným pokladom, ktorý sme získali počas takzvaného predzberu- redukcie hrozna. Zobrali sme skoro polovicu vzácnej úrody aby sila a energia už neprúdila do plodov- hrozna ale do koreňového systému. Tak v budúcnosti zabezpečíme dlhšiu životnosť viniču a vysokokvalitné vína z neho. 

 

Verjus je obľúbeným kuchynským doplnkom v niektorých kuchyniach a poskytuje zaujímavú alternatívu k bežne používaným kyslým prísadám, ako sú citróny, limetky alebo aj ocot. Jeho kyslá chuť môže pridať do jedál zaujímavú dimenziu chuti, a preto je obľúbeným ingredienciou u niektorých kuchárov a gurmánov.

 

Niektoré spôsoby využitia Verjusu zahŕňajú:

  1. Ochutenie jedál: používa na zvýšenie chuti v rôznych jedlách. Môže sa pridať do omáčok, marinád, polievok a šalátových dresingov na zvýraznenie chuti a pridanie kyslej nóty.

  2. Nápoje: môže sa tiež použiť na vytvorenie rôznych osviežujúcich nápojov alebo miešaných alkoholických nápojov namiesto lietkove alebo citrónovej šťavy.  Mieša sa s vodou a pridáva cukor alebo med podľa chuti na vytvorenie verjusového nápoja.

  3. Dezerty: vhodný aj na vytváranie dezertov, ako sú napríklad zmrzliny, želé alebo ovocné poháre.

  4. Konzervovanie: Verjus sa môže použiť na konzervovanie niektorých druhov potravín, ako sú napríklad uhorky alebo iné zeleninové konzervy.

  5. Kuchynský trik: Mnoho kuchárov používa Verjus na rýchle odstránenie škvŕn na tkaninách, pretože jeho kyslý charakter môže pomôcť rozpustiť a odstrániť nečistoty.

Okrem svojej výnimočnej chuti je bio verjus tiež zdravým prírodným produktom. Je nízkokalorický, obsahuje antioxidanty a vitamíny, ktoré sú dôležité pre vaše zdravie. Pomáha detoxikovať organizmus a posilňuje imunitný systém.

 

 

SK-BIO-003 Ekologické pestovanie, Slovensko

Hrozno pochádza z ekologického vinohradu- Domik, Malá Tŕňa

(lokalita Vyhliadková veža Tokaj)

 

BEZ PRIDANIA SO2- Síričitanov

VEGAN- vhodné pre vegánov

 

 

  

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

VÍTA VÁS TOKAJ MACIK!

Welcome to TOKAJ MACIK!

Vstupom súhlasíte, že máte 18 alebo viac rokov. 

Please verify, that you are 18 years of age or older to enter this site.

Súhlasím| I agree     Odísť| Leave